1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Изключителен интерес към Шестата Национална среща на земеделските производители в България

Изключителен интерес към Шестата Национална среща на земеделските производители в България

Акценти през втория ден на форума: ПРСР, директни плащания, зърнени пазари и месодайно говедовъдство

Над 500 земеделски производители участват на Шестата Национална среща на АЗПБ, която се провежда в Златни пясъци, под мотото „Обединени за нашето бъдеще“.

Събитието събира на едно място ръководството на МЗХГ, ДФЗ-РА и парламентарната Комисия по земеделие, ръководители от европейските институции, представители на неправителствени организации, агробизнеса и академичните среди, търговски партньори.

Срещата беше открита от председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов, участие взе и министърът на МЗХГ Румен Порожанов. След това се включиха представители на ЕК, както и Живко Живков, изпълнителен директор на ДФЗ-РА, който обобщи, че от началото на новия програмен период 2014-2020 г. до момента земеделските стопани са получили общо 4 750 251 032 лева по схемите и мерките на директните плащания.

Интерес предизвикаха дискусиите за ОСП след 2020 г. и промени в настоящия програмен период, поземлени отношения и поливно земеделие.

На втория ден срещата продължава с презентации и дискусии за Програмата за развитие на селските райони, компенсаторни мерки, директни плащания, държавни помощи, превенция и борба с природни бедствия, зърнени пазари и месодайно говедовъдство.  

Сред медийните партньори на събитието е АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.