1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Изкупната цена на розовия цвят в Пазарджишко достигна до 1.80 лева за килограм

Изкупната цена на розовия цвят в Пазарджишко достигна до 1.80 лева за килограм

Добивът тази година е по-малък от очаквания, според розопроизводител

До 1.80 лева за килограм розов цвят достигна изкупната цена в Пазарджишко, като е възможно до края на кампанията да се увеличи и да достигне 2.00 лева. Това съобщи за радио „Фокус” Веселина Ралчева, розопроизводител от Панагюрище.

Кампанията тази година закъсня малко и все още не е приключила, като брането вероятно ще продължи поне още една седмица. Очакванията на производителите по отношение на цената се оправдаха, но засега не можем да кажем какъв ще бъде крайният добив, тъй като трябва розоберът да приключи, каза още Ралчева. Това, което имаме тази година като цена, обнадежди производителите.

Изкупна цена от 2.00 лева за килограм ще даде глътка въздух на хората, които се занимават с това производство, коментира розопроизводителят. Според нея добивът тази година е по-малък от очаквания. Конкретно в Пазарджишко вървеше добре до момента, в който времето се застуди и сега не знаем дали ще могат да се отворят всички пъпки. Ако успеят да цъфнат всички рози, добивът също ще е добър и ще даде надежди на производителите за следващата година, каза още Веселина Ралчева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.