1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Изложението ''ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ'' 2023 - Русе ще събере всичко за сектора на едно място

Изложението ''ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ'' 2023 - Русе ще събере всичко за сектора на едно място

За втори път в рамките на събитието е планирано провеждането на фермерски базар за регионални агро продукти

Изложението „ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ“ 2023 дава среща на сектор земеделие на 11 ноември в Русе. ОЗК АРЕНА – РУСЕ ще се превърне във витрина на най-добрите компании за производство на селскостопанска продукция и цялата гама от стоки и услуги за овощарския сектор, събрани на едно място. Организатор на форума е Съюзът на Дунавските овощари, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие”.

Шестото издание на изложението ще представи водещите компании за препарати за растителна защита, торове и консумативи, земеделска техника, оборудване и съоръжения. Тук ще бъдат и фирми в областта на агроконсултациите и финансирането за сектора, а входът, както винаги, е свободен за всички посетители!

Всеки път взимаме най-доброто от предходните издания и разширяваме възможностите с нови формати, за да сме още по-полезни за участниците и бизнеса. След положителните отзиви от B2B срещите в предходни издания, тази година отново се предвижда дискусионен панел и възможност за директни срещи на земеделските стопани с представители на търговци на едро, търговски вериги, дистрибутори и други.

Семинарната част на изложението включва лекция на главен експерт Деница Гаджева, координатор на НССЗ, в териториален областен офис Русе на тема: "Дейности на Националната служба по съвети в земеделието в подкрепа на земеделските стопани".  Предвиждаме и лекция на доц. д-р Сава Табаков на тема: "Подложки и междинници за кайсиеви сортове". И двата семинара включват дискусионен панел в края, по време на който участниците ще могат да задават въпроси на лекторите и да обсъдят новите възможности в сектора и перспективите пред производителите.

За втори път в рамките на събитието е планирано провеждането на фермерски базар за регионални агро продукти. В него ще се включат производители на плодове, мед, натурални сокове, млечни продукти и др.

За откриването на изложението са изпратени покани към министъра на земеделието и храните и екипа на ДФ “Земеделие“.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.