1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Изложението„Макфрут” 2010 в Италия ще се фокусира на интернационалността

Изложението„Макфрут” 2010 в Италия ще се фокусира на интернационалността

Най-важното шоу на Средиземноморието ще счупи рекорда за 20% от общото изложители, идващи от чужбина

От 6 до 8 октомври 2010 г. в изложбения център Чезена (Италия) ще се проведе международното изложение на индустрията за производство на пресни плодове и зеленчуци. Преди началото на изложението ще има представяне, което ще даде представа за мащабите и параметрите на „Макфрут” 2010.  На 05 октомври следобед експерти и бизнесмени от цяла Европа ще се срещнат по време на второто издание на „Европейска среща за плодовете” и ще разгледат отчетите за продукцията на ябълки, круши, киви и цитрусови плодове в основните производствени региони.

В първия ден на изложението (06.10) страните от Г-20, занимаващи се с проблемите и правилата на търговските отношения, ще проведат среща. По този повод съветниците от основните европейски райони, където се произвеждат плодове и зеленчуци, ще обсъдят някои предложения (ролята на организациите на производителите в Общата селскостопанска политика след 2013 г. за подобряване имиджа на сектора и консумацията, и фитосанитарни правила за реципрочност в търговията между държави) и ще изготви нов документ, с цел признаване на отношенията между страните производителки в сектора за пресните продукти.

Освен това в Чезена ще бъдат организирани още срещи на високо ниво с важни участници като Едека-Груп (Германия) и Помона (Франция), които са избрали „Макфрут” за място за провеждането на заседанията си. Трите съюза УНАПРОА, УИАПОА и УНАКОА организират международна конференция на 6 октомври.

Освен това, „Макфрут” 2010 г. ще се фокусира върху развиващите се страни, както се вижда от големите щандове на Турция и Египет, и за първи път делегация от бизнесмени от Замбия ще вземе участие в шоуто. Президентът на „Макфрут” Доменико Скарпелини коментира, че: „Участието на Замбия е в резултат на контактите, които започнаха с някои от министрите на земеделието на юг от Сахара. Делегатите на страната вече са кандидатствали за участие в двустранни срещи между италиански и чуждестранни фирми изложители, организирани по повод на „Макфрут”.

Като цяло повече от 300 двустранни срещи между чуждестранни компании и италианските изложители се организират от „Макфрут” 2010 г., за да се обсъди, наред с други теми, необходимостта от по-голямо съсредоточаване върху потреблението, с цел получаване на т.нар. „удовлетворение на потребителите” и увеличаване на продажбите на пресни продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.