1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Изпълнителният директор на ИАЛВ се срещна с вино и гроздопроизводители в Бургас

Изпълнителният директор на ИАЛВ се срещна с вино и гроздопроизводители в Бургас

Снимка:

Срещата е част от инициативата на ИАЛВ за провеждане на срещи в страната преди стартирането на гроздоберната кампания

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев се срещна с лозари и винопроизводители от района на гр. Бургас. Срещата е част от инициативата на ИАЛВ за провеждане на срещи в страната преди стартирането на гроздоберната кампания за набелязване на своевременни мерки и решаване на проблеми, с цел избягване на грешки от предходни гроздоберни кампании.

Представени бяха новите възможности, по които лозарите могат да се възползват - Указанията за реда за прехвърляне на правото на презасаждане, Указанията за участие в схема „Изкореняване на винени лозя”, както и последните облекчения за сектора, отразени в изменението на Наредба № 1 за условията и реда за предоставяне на финансова помощ по Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 - 2013/2014 г.

Над 40 души взеха участие в срещата - производители на грозде и вино, представители на едни от най-големите лозаро-винарски кооперации в региона, представители на винпром „Черноморско злато” АД, „Винекс Славянци”, винпром „Карнобат”, винарска изба „Братя Минкови” и др.  Присъстваха още и Областният управител на гр. Бургас – г-н  Костадин Гребенаров, заместник областненият управител – г-жа Златина Дукова, както и директорът на областна дирекция по земеделие – г-жа Лидия Станкова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.