1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Класацията топ 50 на българските вина ще бъде обявена утре

Класацията топ 50 на българските вина ще бъде обявена утре

Родните вина отдавна са на световно ниво и стават все по-добри

Класацията DiVino Top 50 за най-добрите български вина ще бъде обявена утре. Ще се състои пресконференция с дегустация на 28 март 2019 (четвъртък) от 16:00 часа, в салона на Gourmet Publishing и Кулинарно училище Меню в Софарма Тауър.

Българските вина отдавна са на световно ниво и стават все по-добри. Като качество и разнообразие, като отражение на характера на земята ни, като продължение на вековни традиции, а също като ключов бранш от икономиката на страната ни и отрасъл с важен принос за развитието на туризма, българските вина заслужават внимание и уважение, а също класация и отличия на ниво.

Вече осем години Дегустационният екип на DiVino работи върху класацията DiVino Top 50 на българските вина. За трета поредна година се определят и Наградите на DiVino в отделните категории: най-добро българско червено вино, най-добро българско бяло вино, най-добро българско розе, най-добро българско вино от местен сорт и най-добро българско специално вино (пенливи, благородно сладки и подсилени вина). Обявява се и Top 10 на вината в лимитирани серии (до 2000 бутилки).

Класацията и наградите DiVino Top 50 се оформят на базата на редовни седмични дегустации през цялата година, които отразяват актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Годишно се дегустират над 500 нови български вина.

Целогодишните дегустации намират отражение в DiVino Guide TOP 50 Най-добрите български вина, който се обновява през първото тримесечие на всяка година. Джобният справочник е ценен ориентир в разнообразието от български вина и съдържа както класацията DiVino TOP 50, така и най-важната информация за 100 български винарски изби и техните вина – на български и на английски език.

От 15 март 2019 в сайта DiVino.bg започна оповестяване чрез обратно броене на селекцията от 20-те най-високо оценени български вина за 2018, някои от наградите в отделните категории и Тop 10 на вината в лимитирани серии. Отново остават неизвестни първите три вина от класацията. Те ще бъдат огласени на 28 март. Всички 50 вина от класацията ще бъдат публикувани в DiVino.bg на 29 март.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.