1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Кражба на около тон череши от овощна градина разследват полицаите от Исперих

Кражба на около тон череши от овощна градина разследват полицаите от Исперих

Колосалното количество плодове е откраднато за по-малко от денонощие

Кражба на около тон череши от овощна градина разследват полицаите от Исперих. Колосалното количество плодове е откраднато за по-малко от денонощие, съобщи БТВ.

Сигналът за кражбата е подаден преди няколко дни от гръцкия бизнесмен Мариос Папас, собственик на 160 декара черешови насаждения, разположени до исперихското село Духовец. Полицейско разследване трябва да установи дали твърденията на гръка отговарят на истината. От полицията съобщават за случая пестеливо.

"Подаден е сигнал, че за времето от 20 ч. на 24-и до 18 ч. на 25-и е извършена кражба на един тон череши от овощна градина, намираща се в землището на село Духовец. Тогава е сформирана и дежурно-следствена оперативна група от страна на Районно управление - Исперих", заяви комисар Мариян Михайлов - зам.-директор ОД на МВР-Разград.

Разследването има за цел да установи дали в действителност има такава кражба, защото остава загадка, как за по-малко от денонощие са откраднати тон череши от охранявани и оградени площи. Работниците в черешовата плантация също се съмняват, че такава кражба е възможна.

Собственикът грък отказа да говори за случилото се. Черешите от плантацията до Духовец са предназначени за износ за Англия, а килограм от плодовете струва поне 5 евро.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.