1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Маратон на вкусове, дигитални разплащания и специализирани форуми – събитията на 1 октомври

Маратон на вкусове, дигитални разплащания и специализирани форуми – събитията на 1 октомври

Срещи с шеф готвачи, професионалисти от дигиталната сигурност и специалисти в производството ни предлагат Международните хранителни изложения и COPIS

Кулинарни срещи, дигитални разплащания, актуални въпроси в хранителната промишленост са в обществения фокус на 1 октомври, петък. Темите са акцент на съпътстващи събития в Интер Експо Център, в рамките на бизнес платформите на Международните хранителни изложения и форума за печат и реклама COPIS. Двата формата ангажират вниманието на бизнеса от 29 септември до 2 октомври.

Игра на огън и лед, хляб с квас, веган бонбони, българските вкусове...

С бързи темпове навлизаме в третия ден на Маратон на вкусовете, който в колаборация с Pastry Academy в платформата за събития Сетива без граници завладява сетивата ни. Единственото по рода си събитие ни среща с интересни личности, предаващи знанията си на двете сцени в Интер Експо Център – „ШОКОЛАД“ и „Маратон на вкусовете“.

IEC

На сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy денят стартира с Денишите на Данчо и сладки изкушения от Дания. След това Лава България представя съдове за печене на хляб с квас, а Ралица Илиева-Шума ни потопява в магията на приготвянето му. Модерни уреди ще предложат от Робуста. В ранния обед се срещамес харизматичния Димитър Тончев, финалист от Сезон 6 на Мастър Шеф - с демонстрация "Игра на огън и лед" и техники на фламбиране. А после на сцената излизат професионалистите от ФИПЕВИ.

Божествените ястия  и съзвездие от шеф готвачи

В дебрите на българския вкус се впускат Деница Дойнова и Александър Цеков, последвани не от кой да е, а от самите Chef Павел Павлов и Дария Русанова и демонстрация на приготвяне на "Бонбон - 100% веган маракуя".

На сцената „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“ ни посрещат имена, който всеки професионалист и любител кулинар иска да види. С магичните си умения и се развихрят шеф готвачите от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN Милен Златев, Светлозар Георгиев, Николай Тихомиров, Велислав Борисов и Емил Доевски.

IEC

DIGI PAY ни среща с водещи авторитети при незабавните плащания и банковите преводи

Изложенията в Интер Експо Център са домакин и на утвърдилото при незабавните плащания и банкови преводи събитие - DIGI PAY. Специалистите се фокусират върху мобилните разплащания, децентрализираните финансови услуги и предотвратяването на измами. DIGI PAY, с партньор-локация Интер Експо Център, се организира от ACFE Bulgaria и ИНФО-ЛВ, в партньорство с Българска финтех асоциация, Българска асоциация на софтуерните компании, Българска e-commerce асоциация, Българска асоциация на сертифицираните етични хакери.

Хляб, вино и малко шоколад и международна конференция

Активно в съпътстващата програма на Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК и платформата на COPIS се включват браншовите организации.

Интригуващият форум "Хляб, вино и малко шоколад", организиран от Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, ще се проведе в Изложбена зала 4 на Интер Експо Център. Успоредно с това Съюзът по хранителна промишленост успешно реализцира Десета Национална научно-практическа конференция с международно участие, на тема: „Актуални проблеми на Хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба“. А Асоциация на месопреработвателите в България ще дискутира въпросът за сензорният анализ на различни видове месо.

Как можете да посетите Международните хранителни изложения и форум, COPIS и Маратон на вкусовете, ще откриете ТУК.

Повече за DIGI PAY, ще откриете ТУК.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.