1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Меглена Плугчиева: Необходим е дебат по общите приоритети на страната ни в аграрния сектор

Меглена Плугчиева: Необходим е дебат по общите приоритети на страната ни в аграрния сектор

Снимка:

Демонстрациите на зърнопроизводителите са само един щрих от цялата много сложна картина на българското земеделие

Много земеделски производители нямаха финансова възможност да дойдат и да се включат в протестите в столицата. Това заяви в интервю за Дарик депутатът от Коалиция за България Меглена Плугчиева. По думите й е необходимо да се предизвика дебат по общите приоритети на страната ни в аграрния сектор.

„Това, което се случи с демонстрациите на зърнопроизводителите е само един щрих от цялата много сложна картина на българското земеделие. В момента колкото е редно, толкова и не е да разглеждаме само този елемент от общата картина. Налага се правителството и специално министърът на земеделието да предизвика и организира дебат по темата аграрна политика в България с всичките й разновидности, като тук се вписват както големите земевладелци, така и малките и средни земеделски стопани, които нито имат парите, нито горивото да дойдат в София и да протестират, животновъдите, които са в още по-окаяно състояние, да не говорим за производството на плодове и зеленчуци, което е все повече със затихващи функции", коментира Плугчиева.

По думите й зърнопроизводителите са могли да дойдат в столицата и да протестират, а другите нямат физическата и финансова възможност. „Това трябва да бие камбаната за правителството, че се налага не закърпване на положението и пазарлъци на парче с акциза за горивото, който се очертава, че съответно за следващата година ще бъде решен, но това изисква ясна, пълна прозрачна дискусия по всички елементи на земеделската ни политика", каза още депутатката от БСП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.