1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Мелник e домакин на годишната среща на Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари

Мелник e домакин на годишната среща на Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари

Българската Асоциация е представена от 13 изби

Днес, 18 април, и утре най-малкият град в България - Мелник, е домакин на годишната среща на Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари.

Българската Асоциация е представена от 13 изби - Вила Юстина, Иво Върбанов, Росиди, Боровица, Братанови, Шато Коларово, Еолис, Култура на Виното, Мараш, Бургозоне, Братя Николови, Орбелус, Вила Мелник.

Работните заседания ще се проведат в хотел „Мелник" и на тях ще бъдат обсъдени проблемите, които срещат малките винопроизводители в Европа. Ще се набележат мерки и програма за техните обединени действия през 2013 г.

Лозаро-винарите от Франция, Италия, Испания, Швейцария, Унгария и Квебек (Канада) ще се запознаят с природните забележителности на средновковен Мелник и района, автентичната му кухня. Ще опитат уникална комбинация от национална българска и средиземноморска кухня, ще дегустират вината на българските изби. В програмата на събитието присъства представяне на напитката на боговете на местните изби - Вила Мелник, Синтика, Златен Рожен и Орбелус.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.