1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Международната организация по лозарство и винарство е с нов генерален директор

Международната организация по лозарство и винарство е с нов генерален директор

Снимка:

Държавите членки избраха д-р Жан-Мари Оран (Франция) за мандат от 5 години за периода 2014 – 2018 г.

В периода 02 – 07 юни 2013 г. в гр. Букурещ, Република Румъния се проведе ХХХVI Световен конгрес по лозарство и винарство и ХI Генерална асамблея на Международната организация по лозарство и винарство (OIV), в която участие взе изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев.

По време на Асамблеята бяха проведени избори за поста генерален директор на OIV, тъй като текущият мандат на досегашния директор г-н Федерико Кастелучи изтича на 31 декември 2013 г. За длъжността бяха обявени две кандидатури, а именно на проф. д-р Райнер Витковски (Германия) и на д-р Жан-Мари Оран (Франция). За поста генерален директор на OIV, държавите членки на организацията избраха д-р Жан-Мари Оран (Франция) за мандат от 5 години за периода 2014 – 2018 г.

Френският кандидат заяви, че ще продължи линията на управление на досегашния генерален директор и ще работи за откриването на Регионално представителство на OIV в България, въпрос по който се водят разговори през последните 2 години. Г-н Оран се ангажира България да получи възможността да представи свои експертни кандидатури за работа в организацията. Д-р Оран ще насочи също и усилията си към промотирането на български вина във Франция и в други страни членки на OIV.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.