1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Международната среща на професионалистите в света на земеделието и животновъдството се подготвя и еволюира

Международната среща на професионалистите в света на земеделието и животновъдството се подготвя и еволюира

74-то издание на SIMA ще се проведе от 20 до 24 февруари 2011 г. в Париж

74- то издание на SIMA, което ще се проведе от 20 до 24 февруари 2011 г. в Париж / Изложбен Парк Норд Вилпент (Paris Nord Villepinte), се подготвя в един променящ се земеделски свят, в пълна еволюция.

"Растежът на населението в световен мащаб, което увеличава хранителните нужди, появата на нови страни- производители, стопанства, които трябва да намерят ново равновесие, променливостта на цените, необходимостта от иновации за интегриране на положителните екологични критерии ... този контекст създава силен въпросителен фон, поставя въпроси и необходимост от еволюция на селскостопанските професионалисти в цял свят ", казва Мартин Дегремон, директор на SIMA-SIMAGENA.

Ето защо предстоящото издание на SIMA ще придружи и ще помогне на професионалистите да прогнозират бъдещите си решения чрез многобройните международни събития, които ритмично ще съпътстват седмицата.

"За да бъдем напълно в съответствие с актуалното и с интересите на индустрията, обяснява Мартин Дегремон, ние засилихме силните си страни около 6 тематики, които ни интересуват днес в селското стопанство:

Нововъведения / Генетика / Устойчива енергия/ Международен пазар / Предвиждане на бъдещото развитие в сектора / Професии, специалности, занаяти

Световна среща на всички заинтересовани страни в сектора на селското стопанство - производители, фермери, предприемачи, производители на  плодове и зеленчуци, търговци, дистрибутори, вносители, кооператори ... следващата SIMA:

  • Ще е свидетел на силно международно измерение, дори що се отнася до изложителите (50% очаквано международно присъствие), както посетителите (25% очаквано международно присъствие от повече от 100 страни).
  • Ще носи конкретна визия за последните нововъведения- SIMA Innovation Awards- награди, които са признати и очаквани от селскостопанските професионалисти по целия свят.
  • Присъдени от жури от специалисти и работна група от международни експерти, отворени към крайните потребители, наградите влияят на тенденциите в бъдещето на селскостопанската техника;
  • Ще бъде бизнес усилвател, благодарение на проведените срещи между специалисти;
  • Ще се структурира така, че  да бъде доставчик на конкретни практически решения, около кръгли маси, конференции и семинари на високо ниво, както и с посещения на ферми, инициирани още в предишното издание на изложението, съпътствани с голям успех;

Като истинска платформа за информация и обмен на опит за едно успешно променящо се  устойчиво земеделие, SIMA 2011 г. ще поднови съответно 3 от своите най- очаквани инициативи:

  • Зоната „Добри Практики”, която празнува своите 10 години: 400 m² в сърцето на изложението (Палата 5а), обединява институционалните организации и партньори на изложението, участващи в прилагането на добри земеделски практики.
  • Международния Земеделски Форум: практически семинари на тема устойчива енергия, представени от TRAME* и ADEME*; посещения, кито допринасят конкретно за обмен на добри практики; конференции, водени от експерти, относно големите тенденции в сектора; енда изключителна конференция с  възстановяването и заключенията на международния конгрес AgEng* и симпозиума Ecotech, организирани от CEMAGREF *.
  •  „Agri Manager Tour”, за втори път : около 30 големи земеделци и фермери, от важни селскостопански страни- най- големите потребители на земеделско оборудване и материали, събрани на едно място в продължение на три дни (21, 22 и 23 февруари 2011 г.) около една ексклузивна програма.

SIMA също така е домакин на SIMAGENA, изложение за животни, което събира близо 300 фермери и около 400 говеда от млечни породи и кърмачки.

За контакти:
veniserp@venise.com

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.