1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Министър Найденов е на двудневна визита в Кралство Саудитска Арабия

Министър Найденов е на двудневна визита в Кралство Саудитска Арабия

Снимка:

Ще бъде обсъдено сътрудничеството между двете държави в областта на земеделието

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и водена от него делегация са на официално посещение в Кралство Саудитска Арабия. Посещението е по покана на министъра на земеделието на Кралството Н. Пр. д-р Фахад Абдулрахман Балгунаим. По време на двудневната си визита министър Найденов ще се срещне с министъра на земеделието на Саудитска Арабия, с когото ще обсъдят сътрудничеството между двете държави в областта на земеделието. Той ще посети млечна ферма „Алсафаи”, която се намира в провинция Алхардж и Научно-изследователски център за дивата природа „Крал Халид”.

В делегацията, водена от министър Мирослав Найденов, са директорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, както и представители на българския бизнес. Те са основно от секторите животновъдството и растениевъдството. С местния бизнес те ще обсъждат евентуални бъдещи сътрудничества.

Припомняме ви, че министърът на земеделието на Кралство Саудитска Арабия д-р Фахад Абдулрахман Балгунаим направи официално двудневно посещение в България на 28 и 29 септември 2011 г. Това беше първото посещение на министър от кралството в страната ни. Той и водената от него бизнес делегация посетиха страната по покана на българския министър на земеделието и храните Мирослав Найденов. По време на визитата се проведе бизнес форум между представители, свързани с инвестициите в земеделския сектор на България и Саудитска Арабия.

Участниците от българска страна представиха своята дейност и възможностите за взаимно сътрудничество в представлявания от тях бранш. Договорено бе сформирането на работни групи от двете страни, които да изпълняват комуникацията и координацията между заинтересованите лица.

Саудитска Арабия прояви интерес да инвестира у нас в производството на зърно, зелени фуражи, месо и риба. Част от критериите на представителите на Саудитска Арабия за избор на място за инвестиции са благоприятните природни условия – плодородни почви, климат и вода, както и спазване на законовия ред, прозрачност в бизнес отношенията и липса на корупционна среда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.