1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Министър Найденов представи пред фермери във Врачанско проект за развитието на региона

Министър Найденов представи пред фермери във Врачанско проект за развитието на региона

Снимка:

Стартирането на програмата трябва да е обединена инициатива на МЗХ, депутатите от избирателния район и областните управители

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна със земеделски производители от община Берковица, за да се запознае с техните проблеми. 

На срещата министър Найденов представи пред фермерите проекта на Програмата за Северозападна България, с който да се подпомогне най-бедния район на страната ни. „С тази Програма фермерите от района биха могли да ползват данъчни облекчения, преференции при кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони и други“, каза министърът.

„Стартирането на тази Програма не зависи само от мен, трябва да е обединена инициатива на МЗХ, депутатите от този избирателен район и областните управители, но преди всичко това зависи най-вече от финансите. В бюджета за 2012 г. тези средства липсват, но се надявам това да се промени“, уточни още министърът.

Министърът обеща да командирова Георги Праматаров – началник отдел, в Дирекция „Земеделие, гори и поземлени отношения” към МЗХ в района, за да види на място какви са проблемите със застъпването на недопустимия слой.

На срещата присъстваха още областният управител на Монтана Ивайло Петров и представители на структурите на МЗХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.