1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Министър Найденов призова протестиращите земеделци да не блокират граничните пунктове

Министър Найденов призова протестиращите земеделци да не блокират граничните пунктове

Снимка:

До момента кабинетът не може да предложи нищо ново на зърнопроизводителите

До момента кабинетът не може да предложи нищо ново на зърнопроизводителите. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, предаде агенция „Фокус”.

„Разговарях буквално преди минути с председателя и зам.-председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите и се уточнихме днес в 14.00 часа в парламента заедно да проведем среща с председателката на Комисията по земеделие г-жа Танева. Преди тази среща – нищо ново. Ще обсъдим ситуацията”, каза Найденов.

Призивът на министъра към протестиращите земеделци е - да не се блокират граничните пунктове. "Вече има получени сигнали, че транспортни фирми и търговски вериги инкасират загуби заради затрудненото движение на стоки", посочи Найденов.

Новото, което могат да предложат от правителството, е акцизът за горивата. „Вчера коментирахме, че ако наистина черните прогнози и сигналите, които идват, се опровергаят и не са такива, ние можем на по-късен етап да измислим нещо повече. Готови сме с нотификация за намален акциз. Вчера земеделците предложиха нова схема. Премиерът ги помоли да я изпратят. Това чисто хипотетично би струвало повече на бюджета, но би се получила същата сума, защото от него ще могат да се възползват само регистрираните земеделски производители. Когато получим тяхното предложение, ще го обсъдим”, каза Мирослав Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.