1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Министерство на земеделието и храните организира щандове с български продукти в големи търговски вериги в Германия

Министерство на земеделието и храните организира щандове с български продукти в големи търговски вериги в Германия

Oсновният интерес на германските потребители е насочен към българското вино

През месец април Министерство на земеделието и храните ще организира български щандове в повечето големи германски търговски вериги. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев при откриването на българския щанд на най-голямото в света изложение за земеделие и храни „Зелената седмица“ - 2016 в град Берлин.  Той допълни, че първият такъв се предвижда да бъде именно в германската столица.

 
„Когато предоставяме качествени продукти и те са промотирани добре – активно и атрактивно, считаме, че всеки консуматор би отразил качеството на продуктите ни”, подчерта заместник-министър Грудев. Той уточни, че основният интерес на германските потребители е насочен към българското вино, но млякото и млечните продукти също са широко застъпени на немския пазар. „Има специален интерес и към биологичното производство, плодове, зеленчуци, мед и традиционни месни специалитети с географско обозначение. Това са стоките, за които се договорихме, че ще бъдат промотирани”, каза още Васил Грудев и поясни, че на тези щандове традиционно ще присъстват и всички продукти, които са свързани с розата и розовото масло.

По думите му, именно чрез такъв тип промоционални кампании може да се събуди интересът към българските стоки и да се даде възможност родните продукти  да присъстват в европейските вериги. „За нас е важно да дадем възможност на всички наши храни да станат популярни на пазара“, категоричен бе заместник-министърът на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.