1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Мирослав Найденов: Основателен е протестът на животновъдите

Мирослав Найденов: Основателен е протестът на животновъдите

Снимка:

Излязоха на улицата, защото диалогът беше нарушен, каза бившият земеделски министър

Няма да атакувам министър Димитър Греков, защото аз съм седял на този стол и зная колко е горещ. Това каза пред ТВ7 бившият земеделски министър от кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов. Според него обаче протестът на животновъдите е основателен. "Те са свикнали да получават субсидиите навреме. Излязоха на улицата, защото диалогът беше нарушен", каза Найденов.

Според него на протестите трябваше да отиде представител на министерството. Той разказа, че като министър лично е ходил при протестиращите и подчерта, че трябва да има приемственост на мандатите. Според бившия земеделски министър проблемът идва от това, че държавната администрация не се ползва с доверието на бенефициента и тази ситуация трябва да се промени. Има начини и средства за това, а именно да се засили диалогът и разбирането от страна на служителите, каза още Мирослав Найденов.

Политическата ситуация в момента не устройва никого - нито управляващите, нито така наречената опозиция, каза той. „Управляващите втвърдяват курса си, опозицията разширява пропастта. Винаги този, който управлява държавата и държавния апарат, има конкурентно предимство. Единственото, от което се притесняват според мен управляващите в момента е, че ако изборите са извънредни, ще има два месеца служебно правителство, което ще се управлява от президента, и тази пропаст ще зейне още повече", заяви той. Според Найденов парламентът няма да изкара целия си мандат и трябва да се търси консенсус за това.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.