Мюсли от лимец ще е хитът на осмото издание на Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!

Събитието се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите

Mюсли от лимец ще е хитът на осмото издание на Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 23 август, сряда, пред Министерството на земеделието, храните и горите.

Лимецът е нова реколта, производство на био производителката Надя Петкова от с. Труд, Пловдивско. На специална демонстрация два пъти през деня (от 12 до 13 часа и от 17 до  18 часа) Надя ще представи сурови лимецово мюсли и флейки, както и смутита от био малини, също нейно производство. Надя ще приготви на място и вкусен десерт – сурово лимецово мюсли с пресни био малини. Ще има варианти с фермерско кисело мляко от пазара. Елате и опитайте!

И на осмото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще има разнообразни автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.