1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. МВР предприема мерки за безпроблемното прибиране на есенната селскостопанска продукция

МВР предприема мерки за безпроблемното прибиране на есенната селскостопанска продукция

В областните дирекции на вътрешното министерство е създадена необходимата организация

След успешното съдействие за прибирането на черешовата реколта и жътвената кампания, МВР предприема мерки и за безпроблемното прибиране на есенната селскостопанска продукция. За целта в областните дирекции на вътрешното министерство е създадена необходимата организация.

Служителите на реда провеждат срещи с кметовете на общини и собствениците на лозови масиви и друга сезонна продукция. Целта е предприемането на съвместни действия за опазване на реколтата от престъпни посегателства, както и упражняването на контрол при нейното изкупуване. Там, където се очаква да бъдат обособени пунктове за търговия и изкупуване на грозде и друга селскостопанска продукция, има готовност да бъде засилено полицейското присъствие, става ясно от информацията на вътрешното министерство.

Областните ръководства на МВР провеждат и срещи с представители на частни охранителни фирми и звената за самоохрана, ангажирани с опазването на лозовите масиви с оглед засилване на тяхната бдителност.

Превантивно с частните земеделски стопани и кооперации се провеждат срещи, за да бъдат информирани за начините на действие и своевременно информиране органите на МВР при случаи на некоректни действия от лица или фирми, изкупуващи селскостопанската продукция.

В действията по опазване на лозовите масиви и реколтата по време на нейното прибиране активно ще се включат териториалните звена на Дирекция "Специализирани полицейски сили" при ГДБОП, става ясно от информацията на вътрешното министерство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.