1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. МЗХ ще поиска още една година отсрочка за модернизирането на млечните ферми

МЗХ ще поиска още една година отсрочка за модернизирането на млечните ферми

Земеделците масово се притесняват, че фермите им ще бъдат затворени, защото все още не отговарят на европейските стандарти

Земеделското министерство ще поиска още една година отсрочка за модернизирането на млечните ферми, съобщи Мирослав Найденов. ,,Стопаните трябваше да са направили това още през 2009 г., а след като отложиха преструктурирането с две години до 2011, те все още не са готови", коментира той. Земеделците масово се притесняват, че фермите им ще бъдат затворени, защото все още не отговарят на европейските стандарти.

Ние ще поискаме още една година отсрочка, но този път ще създадем строги правила, акцентира Найденов. Това означава, че всеки, който поиска удължаване на срока, ще трябва да представи план за преструктуриране, разделен по месеци до следващият краен срок, предаде в. "Монитор".

В случай, че стопанинът не действа по план, проектът ще бъде спрян, а фермата затворена. ,,Млякото е основен продукт и не случайно ЕС съсредоточава там основните си ресурси. Крайно време е България да отговори на тези изисквания, категоричен е агроминистърът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.