1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На 15 декември животновъди ще проведат национален протест пред МЗХ

На 15 декември животновъди ще проведат национален протест пред МЗХ

Протестиращите искатв Бюджет 2010 да бъдат заложени за животновъдство 90 млн. лв.

На 15 декември (вторник) пет организации от животновъдния бранш ще проведат национален протест пред Министерство на земеделието и храните (МЗХ), информираха представители на браншовите съюзи.

Началният час на протеста ще бъде 11.00 часа. Исканията на животновъдите са - в Бюджет 2010 да бъдат заложени за животновъдство - 90 млн. лв. от обявените 20 млн. лв. за национални доплащания като се включат и 46 млн. „под черта”. На второ място животновъдите поставят искането си да бъдат изплатени сумите за глава животно до края на 2009 г. и субсидията за мери и пасища, най-късно до 31 януари 2010 г.

Друго тяхно желание е до края на годината да бъде разписана наредбата за директните продажби на малки количества продукти, произведени във фермите. Писмото е подписано от Съюза на животновъдите в България с председател Пени Ботева, от Браншовия съюз на животновъдите в България с председател Господин Господинов, от Национална асоциация на животновъдите с председател Бойко Синапов, от Овцевъден и козевъден съюз от Велико Търново с председател Милчо Ангелов и от Националната асоциация на месо и млекопроизводителите с председател Христо Друмев. Организациите са уведомили Столична община за провеждането на протеста.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.