1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще има изкушения от сливи и шоколад

На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще има изкушения от сливи и шоколад

Ще можете да видите семейни рецепти за сладко и мармалад

Идва мека есен и ще варим сладко и мармалад от сини сливи на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 30 август,  сряда, пред Министерството на земеделието, храните и горите.

Семейни рецепти за сладко и мармалад от био сливи ще покаже Денка Георгиева от Исперихово, Община Брацигово. Малката й семейна ферма прави сладка и  сокове с плодове  от биологичните градини с ябълки, круши, сини сливи, череши и кайсии, които се намират в защитена зона Натура 2000 в подножието но Родопите. Ще можете на място да опитате сладкото, което ще свари. И още:  сироп от сини сливи, палачинки с мармалад и сладко от сливи, сушени сливи, печени сливи с орехи….

С печените и сушените сини сливи на леля Денка можете да направите шоколадови изкушения. Ще ги демонстрира намясто с  бял, тъмен и млечен шоколад редовната клиентка на фестивала Блага Генева, която се вдъхнови от неизчерпаемите възможности за нови рецепти, които предлагат продуктите на Фермерският фестивал. Ще опитате специално направените от нея плодове от сладко със шоколад:  череши с тъмен шоколад и ром; круши с тъмен шоколад; зрели смокини с бял шоколад; кайсии с бял шоколад; пъпеш с млечен шоколад и ягоди с млечен шоколад.

Дегустациите са по традиция на двата пъти през деня: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа.

На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки… Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.

За новини за  Фермерския фестивал следете сайта на Произведено във фермата, както и фейсбук-страницата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.