1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На Шанхай ЕКСПО и в Китайския международен селскостопански панаир 18 български фирми участват с мостри

На Шанхай ЕКСПО и в Китайския международен селскостопански панаир 18 български фирми участват с мостри

Грандиозният панаир, учреден по инициатива на китайския президент Си Дзинпин, е насочен изцяло към производители и износители на стоки от целия свят

Центърът за насърчаване на сътрудничеството между Китай и страните от Централна и източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) участва във Второто международно изложение за вносни стоки (The 2nd China International Import Expo), което се провежда от 5 до 10 ноември в Шанхай. С продукти на 18 български фирми,  повечето представени на Третото международно изложение за чай и напитки в гр. Ханджоу и Първото Китай – Централна и Източна Европа в Нинбо, които се проведоха по-рано т.г., Центърът ще покаже родно производство. Мострите на българските стоки ще бъдат изложени за посетителите и на Шанхайското ЕКСПО

Грандиозният панаир, учреден по инициатива на китайския президент Си Дзинпин, е насочен изцяло към производители и износители на стоки от целия свят. За втори  път „Шанхай ЕКСПО“ се стреми да постигане баланс в международната търговия на КНР. Посетителите ще видят последните постижения на високотехнологично индустриално оборудване, потребителска електроника и уреди, автомобили, облекло, аксесоари и потребителски стоки, храни и селскостопански продукти, медицинска техника и здравеопазване, развиващи се технологии, аутсорсинг на услуги, креативен дизайн, култура и образование, туризъм, логистично обслужване.

От 15 до 18 ноември Центърът ще се присъедини и към друго мащабно събитие – Китайския международен селскостопански панаир (China International Agricultural Trade Fair, CATF), който ще се проведе в гр. Нанчан, провинция Дзянси. Организаторите от Центъра за насърчаване на търговията в областта на селското стопанство към  Министерството на земеделието и въпросите на селските райони на Китайската народна република предоставят на ЦНСССКЦИЕ безвъзмездно напълно обзаведено и декорирано изложбено пространство.

Изложението, спонсорирано и организирано от земеделското министерство на Китай и от местното правителство на провинция Дзянси, ще се проведе в Международния ЕКСПО център – Нанчан. Изложбената площ от над 140 000 кв.м. и обичайните над 400 000 посетители, го правят най-влиятелния земеделски търговски панаир. През 2018 г. участие в него са взели 4000 предприятия от 40 държави и 16 000 вида продукти. Сделки за материали, техника и продукти в сферата на селското стопанство, за близо 33,7 млрд. китайски юана (около $5 млрд.), са били сключени по време на миналогодишното издание. Над 50 000 мениджъри и търговци на едро на селскостопански стоки от Русия, Чили, Казахстан, Индия, САЩ, Индия, Турция, Австралия, Индонезия и Китай са били сред посетителите.

Изложбените зони т.г. включват експозиционна зала за зърнени храни и масла от растителен произход, животновъдство и домашни птици, АКВА изложбена зала, плодове и зеленчуци, изложбена зала за градско земеделие, за дигитално селско стопанство, изложба на селскостопански продукти, международна изложбена зона, услуги, култура – живопис, скулптура, традиционните за Китай рязане на хартия и игра на сенки, производство на оризова хартия, керамика, телевизионно творчество, поезия, мащабна изложбена зона за предприятия, в която ще бъдат показани 100-те най-големи селскостопански предприятия в Китай.

С доказаните си резултати, насърчаването на търговския обмен с акцент върху бранда на селскостопанските продукти, с участието на водещи предприятия от Китай и чужбина, чиято цел е търговски обмен и сътрудничество, с обмена на наука и технологии, изложението в Нанчан  се провежда за 17 път, превръщайки се в най-авторитетната и влиятелна китайска платформа за качество на вътрешната и международната търговия със селскостопански продукти.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.