1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Над 500 земеделски стопани ще участват в Петата Национална среща, организирана от АЗПБ

Над 500 земеделски стопани ще участват в Петата Национална среща, организирана от АЗПБ

Очакват се представители на новото ръководство на МЗХ

Петата Национална среща на земеделските производители в България ще се състои в хотел „Адмирал“, Златни пясъци, от 8 до 10 февруари 2017 г. В събитието ще участват над 500 земеделски производители, а десетки лектори и фирми ще бъдат част от форума, организиран от Асоциацията на земеделските производители в България.

Основен акцент в програмата ще бъде ОСП след 2020 и бъдещето на европейските субсидии за земеделие. По покана на председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов в дискусията ще се включи генералният директор на ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия Йежи Плева. В рамките на Националната среща ще стартира българския дебат за развитие на земеделието у нас и Общата селскостопанска политика след 2020 г.

На обсъждане ще бъде подложена предстоящата Кампания за директните плащания и Кодекса за поземлените отношения.  Сред основните теми на конференцията ще са подмерки 4.1 и 4.2, както и новостите в контрола и мониторинга от страна на ДФЗ по одобрените и изпълнени проекти.

Дискусиите ще бъдат водени от председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов, а модератори ще бъдат Ивайло Тодоров, член на УС на АЗПБ, и изпълнителният  директор на Асоциацията Таня Дъбнишка.

Всички поканени експерти от Министерството на земеделието и храните ще присъстват на Петата Национална среща на земеделските производители. Очаква се в срещата да се включи и зам.-министърът, който ще отговаря за европейските фондове в земеделието – доц. Светла Янчева.

Пресконференцията на АЗПБ ще започне на 08 февруари в 13 ч. Официалното откриване е обявено за 14 ч.

Автор: Светла Стефанова 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.