1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Най-атрактивната машина на "Винария 2012" ще бъде самоходният гроздокомбайн Gregoire G8.260

Най-атрактивната машина на "Винария 2012" ще бъде самоходният гроздокомбайн Gregoire G8.260

Titan Machinery Bulgaria ще покаже най-новите машини за обработка на лозови масиви и прибиране на реколтата

На  предстоящото изложение "Винария 2012" от 15-ти до 18-ти март  в Пловдив Titan Machinery Bulgaria ще покаже най-новите машини за обработка на лозови масиви и прибиране на реколтата.  

Несъмнено най-атрактивната машина на "Винария 2012" ще бъде самоходният гроздокомбайн Gregoire G8.260, оборудван с най-новата разработка на производителя – Cleantech Vario System. Както вече е известно на българските винопроизовдители, марката Gregoire е символ на надеждност, ефективност и високо качество на прибиране на реколтата, не случайно и това, че Gregoire получи златен медал за иновации миналата година на Sitevi - 2011. Cleantech Vario System – е система, която съчетава роначка и сепаратор, които пречистват гроздедо от листа, чепки и други нежелани примеси.

Машината дава възможност за 1 час да се прибере грозде от 10 дка и при това във възможно най-подходящ момент, което е предпоставка за получаване на вино с най-високо качество. Разходът на гориво при новия модел също е подобрен, сега той е 10-12 л/час.

Днес във Франция  работят над 4 000 гроздокомбайна Gregoire. Нововъведенията в гроздокомбайните са създадени преди всичко да подобрят още повече качеството на прибиране на реколтата, нивото на комфорт на оператора и експлоатационни разходи за потребителите.

h8qv85021_c_447Ще бъде представен и лозарският трактор Quantum 85V на Case IH, който е изключително маневрен, независимо дали работите в лозя с малко междуредие, храстовидни насаждения или овощни градини. Специализираните трактори Quantum, ви позволяват да се грижите за тези високостойностни култури и същевременно да увеличите максимално приходите  от прибраната реколта. Тракторите Quantum са конструирани, така че да отговорят изцяло на вашите нужди.

Специализиран култиватор за обработка на почвата в междуредито и вътрередието на реда – Hexagon 729, на водещия германски производител Clemens. С универсалната лозарска машина  Hexagon могат да се извършват както дълбоки почвообработки, така и по-плитки пролетни култивации. Едновременно с това, могат да се изпълняват комбинирани операции като разрохкване, компактиране, дискуване, активно брануване. Машината може да се агрегатира с отклюняващи секции за едновременна работа и в междуредието и реда между растенията.

Другите машини, които ще бъдат представени са - машина за лазерно засаждане на лозя Clemens; пръскачка Projet с обем на резервоара 1 000л, високопвдигащо се ремарке с бункер от неръждаема стомана Imegс вместимост 1,5тона и височина на разтоварване 3.60 м.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.