1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Най-малко 113 души са загинали при пожар в птицекланица в североизточен Китай

Най-малко 113 души са загинали при пожар в птицекланица в североизточен Китай

Снимка:

Причината за инцидента засега е неизвестна

Най-малко 113 души са загинали в избухнал тази сутрин пожар в птицекланица в североизточен Китай, съобщи агенция Reuters. Броят на жертвите не е окончателен, тъй като все още има хора, които са в неизвестност, уточняват от местните власти. Според тяхна информация 54 души са били ранени и са приети в болница.

Огънят пламнал малко след зазоряване в дългата ниска сграда на птицекланицата до град Дехуей, провинция Дзилин. Над 300 работници са се намирали в сградата, като около 100 от тях са успели да избягат. Те разказват, че са чули силна експлозия и след това са видели тъмен пушек.

Причината за избухването на пожара засега е неизвестна, но работниците споделят, че изходът на сградата, чийто покрив е почти изцяло унищожен, е бил заключен. Сложната вътрешна структура и тесните изходи затрудняват спасителните работи, предава китайската информационна агенция Xinhua.

Китай е известен с лошото си отношение към пожарната безопасност на постройките. Изходите често са заключени или блокирани, а правилата лесно се заобикалят чрез даване на подкупи на инспектиращите лица, пише "Дневник".

Големият брой жертви в днешния пожар предизвика яростна обществена реакция в социалните мрежи, където хората призовават за адекватни действия от страна на властите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.