1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. НАЗ е официален партньор в проекта Европейски „Хляб на мира”

НАЗ е официален партньор в проекта Европейски „Хляб на мира”

Инициативата се организира по случай предстоящото отбелязване на 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена

НАЗ е официален партньор в проекта Европейски „Хляб на мира” под патронажа на германския министър на земеделието Илзе Айгнер. Инициативата се организира по случай предстоящото отбелязване на 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена и Желязната завеса.

В проекта участват 12 държави от Централна и Източна Европа. На символични места за страните-партньори в проекта тази есен ще бъдат засети семена от ръж, от чиято реколта една част ще бъде изпратена в Берлин, за да бъде замесен т.нар. „хляб на мира”.

Приготвянето и изпичането на „хляба на мира” ще бъде съпътствано от конференция и специална церемония „Мир и Земеделие”, които ще се проведат на 30 септември и 1 октомври 2014 г.

„През 1989 г. енергията на хората преодоля разделянето на Европа. Чрез ръжените полета по тогавашната граница между Изтока и Запада, искаме да покажем, че съжителството и общото действие подкрепят мира, и че развитието на земеделието също спомага за подхранване на мира в политически нестабилните региони по света”, споделя Манфред Фишер, председател на гражданската организация ФриденсБрот („Хляб на мира”), за посланието на инициативата.

Повече за проекта можете да видите тук

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.