1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Около 500 души ще участват в протеста на земеделски производители за район Стара Загора, Хасково и Свиленград

Около 500 души ще участват в протеста на земеделски производители за район Стара Загора, Хасково и Свиленград

Маршрутът на протеста е в посока от Стара Загора към ГКПП Капитан Андреево

В протеста на земеделските производители за район Стара Загора, Хасково, Свиленград, ще участват около 120 машини и около 500 души. Това съобщи за агенция „Фокус” Тенчо Тенчев, координатор за район Стара Загора, Хасково, Свиленград. Машините се събират на паркинг Клокотница, за да тръгнат към ГКПП Капитан Андреево, допълни Тенчев. Сборен пункт за протестиращите е квартал Кольо Ганчево, Стара Загора.

Маршрутът на протеста е в посока от Стара Загора към ГКПП Капитан Андреево.

Неправителствените организации от сектор „Земеделие” в декларация дадоха срок на управляващите да се преразгледа и промени внесеният закон за Националния бюджет за 2012 г., в частност предложената Финансова рамка за сектора. За този период обаче не се осъществи диалог, се казва в обръщението им.

Националният Браншови Пчеларски Съюз заяви своята солидарност и подкрепа за справедливата кауза на земеделския протест в писмо, изпратено до медиите.

"В последните дни сме свидетели на недопустимо неглижиране на диалога и преговорите и отказ от отговорни подписи – предизборното Споразумение за финансовата рамка на отрасъл Земеделие за 2012 г. и Националното споразумение за пенсионната реформа в България от 2010 г.", посочват още от съюза. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.