1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Определени са датите за прибиране на гроздето в землището на град Стралджа

Определени са датите за прибиране на гроздето в землището на град Стралджа

Гроздоберът на основните сортове грозде ще започне на 30 септември и ще продължи до 2 октомври

Определени са датите за прибиране на гроздето в землището на град Стралджа, предаде Дарик. Със заповед на кмета на общината Митко Андонов гроздоберът на основните сортове грозде ще започне на 30 септември и ще продължи до 2 октомври, до окончателното прибиране на реколтата. Изборът е направен във връзка с необходимостта за достигане на пълна зрялост на гроздето и максимална захарност.

С цел създаване на максимално добра организация и безпроблемно прибиране на гроздовата реколта г-н Андонов забранява разполагането на пунктове за изкупуване на грозде извън границите на лозовите масиви на гр. Стралджа. Разкриването на пунктове за изкупуване на гроздето ще става само с разрешение от общината. Забранява се придвижването на превозни средства натоварени с грозде без собственика, предаването или продажбата на грозде от лица, които не са собственици на лозови насаждения.

На основание Решение на ОбС при влизане в масивите за бране на грозде охранителната фирма „Тетрбрюле" ще изисква от собственика на лозя квитанция за платена такса в размер на 8 лв. за дка. При отказ да се представи такава квитанция лицето няма да се допуска в лозята.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.