1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Осигурено е засилено полицейско присъствие в районите с лозови масиви в Бургаско

Осигурено е засилено полицейско присъствие в районите с лозови масиви в Бургаско

Най-честите констатирани престъпления са кражба от лозовите масиви или кражба на готова продукция

Традиционно и тази година има засилено полицейско присъствие в районите с лозови масиви в Бургаско, каза за радио „Фокус” Калоян Калоянов, зам.-директор на ОД на МВР – Бургас. „На територията на област Бургас имаме разположени части на Жандармерията в района на общините Поморие и Сунгурларе, където сме поели охраната на лозовите масиви около село Славянци, както и лозовите масиви в Сунгурларе и част от с. Грозден”, посочи той.

„Към момента колегите, които са там, отчитат, че няма нарушения на обществения ред, не са констатирани и кражби. В действителност, откакто въведохме този начин на охрана на лозовите масиви, кражбите чувствително намаляха. Тази традиция продължава вече четири години подред”, категоричен е Калоянов.

В опазването на лозовите масиви в общините Поморие и Сунгурларе са ангажирани около 30-35 служители на Жандармерията. „Към разположените стационарно там жандармеристи не мога да не добавя и Районните полицейски управления Сунгурларе и Поморие, в чиито задължения също влиза опазването на лозовите масиви от набези”, допълни Калоянов.

Той посочи, че най-честите констатирани престъпления са кражба от лозовите масиви или кражба на готова продукция."Нивото на кражби през тази година не се различава от нивото, което наблюдаваме миналата година, т.е. имаме ясна и трайна тенденция на занижено регистриране на този вид престъпление”, коментира Калоянов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.