1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Осми национален празник на биологичното земеделие

Осми национален празник на биологичното земеделие

Тази година е под мотото „Био за всеки”

 

Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов открива днес Осмия национален празник на биологичното земеделие и храни. Празникът се организира от Министерство на земеделието и храните, със съдействието на сдружение Агролинк и ще бъде официално открит в 10:30 часа в Борисовата градина при езерото „Ариана” в София.

Празникът се провежда за осми пореден път, като началото му е през 2001 година. През настоящата година той ще бъде под мотото „Био за всеки”.

Почитателите на биологочното земеделие ще имат възможност да опитат и закупят български и вносни биологични продукти, произведени с грижа за здравето на потребителите - без химикали и вредни съставки.

Изложители от цялата страна ще представят в събота на специално изградените щандове своите продукти– плодове, зеленчуци, мляко, хляб и много други сурови и преработени храни, а също и козметични препарати.

50 ще бъде броят на изложителите на Националния празник на биологичното земеделие, от които 17 са производители, 3 преработватели, 4 търговци, 6 вносители, 5 производители на препарати и торове, 2 сертифициращи органа, осем неправителствени организации и 5 издателства.

Предвидена е и музикално-развлекателна програма.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.