1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Осми национален празник на биологичното земеделие

Осми национален празник на биологичното земеделие

Пресконференция днес

Пресконференция по повод провеждането на 8-ми национален празник на биологичното земеделие ще се проведе днес, 11 септември от 11.00 часа в Големия Колегиум на МЗХ.

На пресконференцията началникът на отдел „Агроекология и необлагодетелствани райони” към Дирекция „Развитие на селските райони” Вяра Стефанова ще представи тенденциите в развитието на биологичното земеделие у нас и подготовката за празника на биологичната земеделие.

Празникът се организира от Министерство на земеделието и храните, със съдействието на сдружение Агролинк и ще бъде официално открит в събота, 13 септември 2008 г., в 10:30 часа в Борисовата градина при езерото „Ариана” в София.

Празникът се провежда за осми пореден път, като началото му е през 2001 година. През настоящата година той ще бъде под мотото „Био за всеки”.

Почитателите на биологочното земеделие ще имат възможност в събота да опитат и закупят български и вносни биологични продукти, произведени с грижа за здравето на потребителите - без химикали и вредни съставки.

Изложители от цялата страна ще представят в събота на специално изградените щандове своите продукти– плодове, зеленчуци, мляко, хляб и много други сурови и преработени храни, а също и козметични препарати.

Предвидена е и музикално-развлекателна програма.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.