1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Откриване на Демонстрационен център 16+1 за електронна търговия в Аграрен университет – Пловдив

Откриване на Демонстрационен център 16+1 за електронна търговия в Аграрен университет – Пловдив

В програмата ще вземат участие студенти от Китай и страните от Централна и Източна Европа

Официалното откриване на Демонстрационен център 16+1 за електронна търговия със селскостопански и други продукти ще се състои на 21 февруари 2019 г. от 11:30 ч.

Демонстрационният център е иницииран от Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) и е първият по рода си за насърчаване на млади предприемачи. Проектът създава условия млади хора от Китай и страните от Централна и Източна Европа да развиват електронна търговия чрез изградената през 2018 г. от ЦНСССКЦИЕ електронна платформа www.16plus1cloud.org, която ще се използва като дигитален склад на продукти.

В програмата за насърчаване на младите предприемачи е предвидено да вземат участие студенти от Китай и страните от Централна и Източна Европа, които да си сътрудничат за сключване на реални търговски сделки помежду им.

От 1 януари 2019 г. влезе в сила директива на китайското правителство за облекчаване режима на внос на селскостопански и други продукти чрез електронна търговия на дребно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.