1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Отлично развитие на силажна царевица на Косад Семанс в с. Поповица

Отлично развитие на силажна царевица на Косад Семанс в с. Поповица

Културата е засята на 26 април, а след 10 дни предстои прибиране

DUO CS 460 от Косад Семанс се развива изключително добре в полетата на фирма "Елит-95" в с. Поповица край Пловдив. Стопаните не напояват блоковете със силажна царевица, а дъждът в началото на това лято е подействал изключително благоприятно на развитието й. Хибридът е 460 по FAO. В неполивни условия постига 800 - 8500 растения за реколтиране на декар, а в поливни 9000 - 9 500. DUO CS намалява риска от ацидоза, задоволява хранителните потребности на животните, увеличава млеконадоя, подобрява качеството на млякото и подпомага добрия здравословен статус на животните.                                                                                                                                       

Единият хибрид е с по-високи показатели на протеини, а вторият - на височина и биомаса.
При смесването на тези два хибрида се получава по-добра хомогенност, по-качествен и по-приемлив за преживните животни силаж.

Интересът към царевицата от Duo CS на Косад Семанс от страна на животновъдните ферми е много голям. Агрономът на "Елит-95" Димитър Попов разказа, че залагат около 20 000 дка царевица и са изключително впечатлени от резултатите, които постигат, благодарение на DUO CS ефектът. Стартират жътвата след около 10 дни, като очакват около 5000 кг/дка силажна маса.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.