1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Панагюрище и Копривщица - /не/закъсняла среща

Панагюрище и Копривщица - /не/закъсняла среща

Двете общини гостуват на "Говори България" с Ваня Манолова по АгроТВ тази неделя

Община Панагюрище и община Копривщица, две общини със запазено място в историята,  се срещат в предаването "Говори България" с водещ Ваня Манолова тази неделя, 31 януари от 18:00 часа. Поканени са кметовете на община Панагюрище, Никола Белишки и на община Копривщица – Генчо Герданов: как традиционният поминък на дедите им, завладели пазарите на Цариград и Европа още през робството, ще бъде продължен. Най-предприемчивите и най-смелите днес. Нови посоки за стари български родове – гост в предаването ще бъде и директорът на АгроТВ Цветан Гърбешков, който също е от Панагюрище. Копривщица пък "ще отговори" с изследовател и наследник  на стар абаджийски копривщенски род – Дойчин Станчев. Участвайте и Вие, зрителите, като изразите мнение и защитите кой как се справя.

Кой как „чува гласа на бащите“, но не остава „в музея“. През целия януари водещата Ваня Манолова и екипът на АгроТВ разказваха за  ферми, над 1000 м. надморска височина,  за по-малко известното от героичната история на двете общини, за проблемите и "искрите" в изстрадалото българско село. Това отговаря на замисъла на предаването: първите две недели от месеца с репортажи и филми "на своя територия" се   представят две общини. В   третата неделя - експерти и политици  отговарят с максимална конкретност на поставените въпроси в студиото на "Говори България", а в края на месеца  - най-убедителните герои от общините -  се срещнат в най-благородното състезание, за Бащината си  земя.

Съучаствайте и Вие като изпратите SMS на тел.1923 и изпишете на латински: agrораnagurishte или agrokoprivshtiza.  Предаването е с повторения във вторник от 06:00 и в четвъртък от 15:10 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.