1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Първа изложба в областта на овцевъдството се проведе в гр. Брезник

Първа изложба в областта на овцевъдството се проведе в гр. Брезник

Изложението е финансирано чрез одобрена от Европейската комисия държавна помощ

Днес, 3 септември 2011 година, в град Брезник се проведе първата  изложба в областта на овцевъдството, финансирана чрез одобрена от Европейската комисия държавна помощ и под патронажа на Министерство на  земеделието и храните.

Изложението беше организирано от Развъдната асоциация на аборигенни породи овце от Западна България, чиято основна цел е съхраняване на Софийската (Елинпелинска), Брезнишка и Западностаропланинската порода. Друга цел на асоциацията е разработването на  развъдни програми за всяка порода, в които е залегнал принципът за  чистопородно развъждане и съхраняване на положителните качества на приспособимост, устойчивост на заболяване, дълголетие и добри майчински качества на местните породи овце и други.

ДФ „Земеделие” ще финансира още две подобни регионални изложби, на който ще бъдат представени Аборигенни породи овце в Софийска област.

В изложбата взеха участие и експерти от министерството - Дирекция „Животновъдство”, както и представители на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.