1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Първата кайма от истинско месо, произведена по новия стандарт „Стара планина"

Първата кайма от истинско месо, произведена по новия стандарт „Стара планина"

Прогнозата на производителя е килограмът й да струва 8,40 лв.

Първата кайма от истинско месо, произведена по новия стандарт „Стара планина" бе смляна и пакетирана.

Прогнозата на производителя е килограмът й да струва 8,40 лв., което е с 3 пъти по-скъпо от масовата кайма със соя, която сега намираме в магазините, предаде bTV.

„Каймата от 3 лева ви струва по-скъпо, отколкото каймата на 8 лева, защото вие сте тръгнали за месо. Иначе това, което си купите с кайма от 3 лева, бихте могли да си го набавите с хляб от 60 стотинки", заяви Йордан Иванов - управител на месокомбинат. Хората обаче са раздвоени, защото за повечето от тях цената е от значение.

Макар и по-скъпа, марката „Стара планина" ще е гаранция, че кебапчето, например, е от месо. Затова и производството стартира под стриктния контрол на ветеринарите.

Въпреки че вече са в производство, все още продукти с марка „Стара планина" у нас не се продават. Причината е, че знакът, който дава гаранции за качество, все още не е патентован. Магазините ще трябва да обособят по още една витрина, специално за стандарта.

Очакванията на единствения засега производител у нас на продуктите по новия стандарт са, че това ще стане в края на седмицата, но само в няколко магазина в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.