1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Полски млекопреработватели ще посетят Международните хранителни изложения

Полски млекопреработватели ще посетят Международните хранителни изложения

Отворена е регистрацията за свободно посещение на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК

Млекопреработватели от Полша пристигат у нас в края на септември. Поводът са стартиращите на 29 септември в София Международнихранителни изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК, които ще продължат до 2 октомври. През последните години те се превърнаха в основна пресечна бизнес-точка за хранително-вкусована индустрия на Централна, Източна Европа и Балканите.

хранителни изложения

Общо 40 души наброява полската делегация. Тя е съставена от производители, доставящи мляко на двата най-големи завода за преработка на млечни продукти в Полша и представители на Асоциацията на полските млекопреработватели (APDP), която е и основен организатор на груповото посещение.

„Визитата на полската делегация отваря още повече възможности за участниците в Международните хранителни изложения. Това е и поредното признание за положените усилия, благодарение на които освен от българско, ще има силно италианско участие, компании от САЩ, Гърция, Румъния, Беларус и др.“, коментират организаторите. Успехът на национално и международно ниво според тях се дължи на екипната работа и на усилията и дейността на браншовите организации във всички представени сектори: Асоциация на месопреработвателите в България, Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална лозаро-винарска камара и Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Маратон на вкусове

Висока е допълнителната стойност за всички присъстващи на съпътстващата програма. През последните две години организаторите поставиха основите на единствени по рода си събития за България. Сред тях е Сетива без граници; едноименната платформа за събития сега ще предложи Маратон на вкусовете с разнообразие от знания, вкусове и аромати. Ще бъдат организирани и майсторски класове, състезания, браншови събития.

хранителни изложения

Свободно посещение

Международните хранителни изложения ще се проведат на живо от 29 септемри до 2 октомври. Това ще се случи съобразно всички изисквания на държавните здравни власти. До 28 септември, включително, всеки може да направи онлайн-регистрация за свободно посещение на изложенията в сайта www.food-exhibitions.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.