1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Поредна измама с кражба на търговско дружество в агросектора

Поредна измама с кражба на търговско дружество в агросектора

Ужиленият бизнесмен е една от знаковите фигури на ДПС в Разградско

Поредна измама с кражба на търговско дружество засегна виден активист на ДПС. Лидерът на общинската организация на движението в Исперих Гюнай Хюсмен, който е и председател на общинския съвет в града, останал без една от големите си компании за производство и търговия със земеделски продукти. Преди два дни собственикът на фирма "Север агро" ЕООД разбрал, че няма достъп до банковите сметки на дружеството си, защото от февруари фирмата му е притежавана от друг, пише "Дневник".

Разследване на прокуратурата в Исперих вече е установило, че става дума за измама по схемата, по която в началото на годината крупен агробизнесмен от Добрич загуби фирмата си. Кражбата на дружеството в Исперих е станала чрез вписана в електронния регистър смяна на собствеността. Заявката за промени е направена електронно от фалшив IP адрес в чужбина, като за притежател на дружеството е посочено подставено лице на име Борислав Илиев от Варна. Представени са договори за покупко-продажба, скрепени с фалшифицирани печати на нотариус от Исперих, съобщи потърпевшият.

Хюсмен сигнализирал в полицията и прокуратурата и те се задействали светкавично. По искане на окръжната прокуратура в Разград вече е издадена възбрана за разпореждане с имуществото на "Север агро" ЕООД до приключване на разследването. Образувано е досъдебно производство по чл. 212 от НК.

Ужиленият бизнесмен е една от знаковите фигури на ДПС в Разградско. Той е крупен арендатор на земи в Лудогорието и повече от десетилетие заема ръководни позиции в местната власт в Исперих. Бил е кмет на общината, а в момента е втори мандат председател на местния парламент.

Гюнай Хюсмен призна, че първоначално е бил шокиран от посегателството върху имуществото му, но благодарение на бързата намеса на правоохранителната система се почувствал защитен от закона. "Искам да благодаря и да кажа, че у нас има държава, която се грижи за правата на гражданите", заяви пострадалият.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.