Повече бизнес възможности на изложенията за хранителната индустрия през 2015 година

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК ви очакват от 11 до 14 ноември

Тази година от 11 до 14 ноември Интер Експо Център ще бъде отново домакин на най-големите изложби в хранително-вкусовата промишленост у нас. Ежегодно нараства интересът от традиционни и нови компании за участие в международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК. В момента изложбените площи активно се запълват, което е предпоставка, че водещите в България и в Югоизточна Европа изложения ще дадат по-големи перспективи за бизнес контакти. 

Браншовите организации във всеки от секторите подготвят редица събития, които ще дадат актуална информация за тенденциите в развитието на отделните сектори. И тази година се предвиждат интересни конференции, демонстрации и инициативи, които ще привлекат повече посетители. Част от акцентите на изложенията ще бъдат Конкурс „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви и Конкурс на потребителя.

Колективните щандове са успешен вариант за представяне на все повече български и чуждестранни компании. Такава форма през последните години предпочитат фирмите от редица браншове – месопреработватели, млекопреработватели, преработватели на плодове и зеленчуци, винопроизводители, биопроизводители. Италиански и унгарски компании също планират колективно представяне тази година. 

За шеста година на специализирана БИО ЗОНА посетителите ще опознаят качествата на храни, напитки и други продукти от биологичното земеделие и производство. Водещи тенденции в здравословното хранене, диетичните храни и напитки, и фитнес културата ще бъдат акцент на Зона Диета & Фитнес.

Всяка година изложбите са платформа, която обединява почти всички браншове в индустрията – хлебопроизводители, млекопреработватели, месопроизводители и месопреработватели, винопроизводители и други. Посетителите могат да открият пълната палитра от храни, напитки, хранителни добавки, суровини, консумативи, модерни методи за опаковане и етикетиране, технологии за производство и преработка. 

През миналата година 16 472 посетители се срещнаха с 374 изложители, представящи продуктите на 348 фирми. 111 от участниците направиха своя дебют на международните специализирани изложения. Бяха представени 82 чуждестранни компании от Гърция, Италия, Словакия, Полша, Унгария, Испания, Румъния и Молдова.

Петте изложби в хранително-вкусовата промишленост се провеждат паралелно с изложението за хотелско, ресторантско и кетъринг оборудване  СИХРЕ. По време на 15-ото му издание Интер Експо Център ще бъде домакин на националните квалификации за най-престижното състезание за професионални готвачи в света Bocuse d’Or, в рамките на което ще се излъчи българският представител на престижния конкурс в Европа.