1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Предизвикателствата и политиките в сектор тютюн ще бъдат обсъдени на среща на европейско ниво

Предизвикателствата и политиките в сектор тютюн ще бъдат обсъдени на среща на европейско ниво

Събитието е насрочено за 28 февруари, вторник, и ще се проведе в столицата

Предизвикателствата и политиките в сектор тютюн ще бъдат обсъдени на среща на европейско ниво. Събитието е насрочено за 28 февруари, вторник, и ще се проведе в столицата. За участие е поканен президентът на европейската организация на тютюнопреработвателите Доменико Кардинали.

Той ще се срещне с президента на Европейската организация на производителите Цветан Филев. Предстоят поредица от срещи на високо ниво, съобщи Филев. Целта е през месец май в Рим да се учреди европейска междубраншова организация на производителите и преработвателите на тютюн в Общността.

Цветан Филев съобщи още, че във вторник ще се проведе и Консултативен съвет по тютюна, след като са изпратени 4 официални писма до земеделския министър с настояване за свикването му. Там ще се обсъди изкупната кампания на суровината и забавените плащания към производителите.

На Консултативният съвет ще се разгледа и преходната национална помощ за тютюн. Настояванията на бранша са да се определят ставките на подпомагането за четирите сортови групи.

Автор: Данаил Андреев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.