1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Предприемач планира да отглежда български рози във Виетнам

Предприемач планира да отглежда български рози във Виетнам

Снимка:

Ангх Нгуен гостоприемно посрещна българската делегация, водена от премиера Пламен Орешарски

Български рози да бъдат отглеждани във Виетнам за добив на розово масло, планира местен предприемач, прекарал половината си живот у нас. Инвестиционното си намерение разкри самият Ангх Нгуен, който вчера, 06 април, гостоприемно посрещна българската делегация във Виетнам, водена от премиера Пламен Орешарски. Именно 27-годишният бизнесмен е собственик на първия български ресторант в „Ханой”, който отвори врати вчера с визитата на Орешарски. За благодарност пък българският премиер му подари плакет с образа на Мадарския конник, пише "Монитор".

„Работим по идеята за отглеждане на български рози тук. По предварителна информация във Виетнам има регион, който е подходящ за засаждането на тази култура”, разказа Нгуен под звуците на песни на Д2 в ресторант „София”. Радушно посрещане получи българската делегация и от групата на т.нар. български студенти от Виетнам. Първата точка от програмата на Орешарски за посещението бе именно среща с тях.

„В навечерието на 65-годишнината от установяването на дипломатическите ни отношения - те винаги са били близки и приятелски, въпреки че се намираме на доста голямо разстояние. В този регион на света Виетнам е най-приятелската страна на България”, заяви Орешарски във встъпителното си слово.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.