1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Презентация на Рапул България край село Божурец

Презентация на Рапул България край село Божурец

Богато портфолио с хибриди при пролетните култури

Нови хибриди царевица и слънчоглед представи фирма Рапул пред фермери от Североизточна България на полето край село Божурец. Те са част от обновеното портфолио на компанията.

Слънчогледовите продукти се отличават с повишена сухоустойчивост, по-висок добивен потенциал и отлична адаптивност. Опитите са изведени от Драгомир Узунов, който обработва 19 000 дка и залага за първа година на генетиката на Рапул.

Един от най-новите и ранни слънчогледови хибриди на полето е Сърпрайз CLP. Той е с голяма пита, с добре озърнен център, устойчив на полягане въпреки постоянния вятър в региона. 

Предимствата на новата генетика ясно изпъкват и при останалите слънчогледови хибриди от технологията чисто поле. Всички те са за първа година на българския пазар. Един от фаворитите е хибрид от средно късната група Маркеса CL с изключително високо съдържание на масло.

На полето беше представено богато портфолио от царевични хибриди, предназначени за зърно, силаж и биомаса. Акцент по време на презентацията беше поставен върху два нови продукта Реплик и Юдока. Основното им предимство е бързото отдаване на влага.

Фермерите се впечатлиха от 3-метровия хибрид Сънсет с ФАО 300, предназначен за силаж и биомаса. Той притежава много високи хранителни свойства на получения от него силаж. В страни като Полша  и Чехия това е основният хибрид, отглеждан с тази насоченост.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.