1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Производителите на ориенталски тютюн искат "Булгартабак" да изкупува тяхната продукция

Производителите на ориенталски тютюн искат "Булгартабак" да изкупува тяхната продукция

Снимка:

Купувачът е набелязал инвестиции около 7 000 000 лева в близките 5 години

Кметът на Сатовча и председател на Националното сдружение на производителите на ориенталски тютюн у нас Арбен Мименов в итервю за БНР подчерта, че съгражданите му се надяват бъдещият собственик на "Булгартабак" да стане сериозен конкурент на фирмите, които изкупуват тяхната продукция.

"Това, което интересува хората най-много е дали „Булгартабак” действително ще се намеси на пазара с много по-голям процент от този, който наблюдаваме в момента. Единствено ми дава надежда, че купувачът е набелязал инвестиции около 7 000 000 лева в близките 5 години. За да има инвестиции явно има намерение и да се купува повече тютюн. Изключително много сме притеснени от възможността за картелни споразумения и моля и държавата да се намеси в тази посока. Не казвам, че ги има, но е много интересно изчакването на всички фирми, с които контактуваме. В един момент цената варира между отделните фирми от 50 ст. до 80 ст. разлика", заяви кметът на Сатовча.

Арбен Мименов добави, че производителите на ориенталски тютюн няма да участват в утрешните протести срещу приватизацията, които се готвят от КТ "Подкрепа" и КНСБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.