1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Производството на свинско месо в Китай е паднало до най-ниското си ниво от 2011 година насам

Производството на свинско месо в Китай е паднало до най-ниското си ниво от 2011 година насам

Експертите виждат основната причина в ниските изкупни цени

Производството на свинско месо в Китай е паднало до най-ниското си ниво от 2011 година насам. Според данните на националната статистика, през 2016 година от кланиците са излезли 53 милиона тона, с около 4 процента по-малко от 2015-та.

Експертите виждат основната причина за намаленото производство в ниските изкупни цени през 2015 година. Заради тях производителите са намалили поголовието, тъй като не са могли да покриват своите разходи. Вследствие на това през миналото лято месото е поскъпнало драстично и се е наложил внос от чужбина.

При свинското е отчетен спад, статистиката за говеждото месо обаче показва положителни резултати. В сравнение с 2015 година има ръст от близо 3 процента до над 7 милиона тона, най-голямото количество от 10 години насам. През 2017-та анализаторите в Пекин очакват производството на говеждо да остане почти без промяна.

Най-голям дял в месопроизводството в Народната Република има птичето. През миналата година от него са произведени почти 19 милиона тона, т.е. 3 процента повече от 2015-та.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.