1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протестът на земеделските производители край Сливен премина в гражданско неподчинение

Протестът на земеделските производители край Сливен премина в гражданско неподчинение

Около 200 тежки машини от Бургаска област потеглиха към столицата, за да изразят своя протест за орязаните субсидии в Бюджет 2012

Протестът на земеделските производители на Петолъчката край Сливен премина в гражданско неподчинение, предаде радио „Фокус”. Машини на земеделците от Сливен, Ямбол и Карнобат затварят пътния възел от 12.00 часа първоначално до 14.00 часа.

Земеделците обаче не са единни дали в 14.00 часа блокадата на кръстовището ще бъде вдигната или ще премине в безсрочна. Това ще се решава на място от представители на различните области.

Затворен е и пътят към Граничен пункт Лесово – Хамзабейли, а по информация на председателя на Земеделски съюз „Хаджи Димитър” Петър Байчев, който взема активно участие в преговорите, на още пет места, сред които и Дунав мост, земеделците ще блокират границите на страната и основни пътни участъци.

Около 200 тежки машини от Бургаска област потеглиха към столицата, за да изразят своя протест за орязаните субсидии в Бюджет 2012. Земеделците продължават да настояват да им бъдат изплатени 230 млн. за субсидии, както и около 75 млн. лв. за акциз върху горивата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.