1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протестен митинг срещу ниските изкупни цени на зеленчуците ще се проведе край Струмяни

Протестен митинг срещу ниските изкупни цени на зеленчуците ще се проведе край Струмяни

Зеленчукопроизводителите ще търсят съдействие за решение на проблема и от Министерството на земеделието и храните

Протестен митинг срещу ниските изкупни цени на зеленчуците ще се проведе утре, 28 юли, на главен път Е-79 край Струмяни. Това съобщи за радио ‘‘Фокус’’ кметът на Струмяни Валентин Чиликов. Той каза, че е подадено уведомление от инициативния комитет, който организира митинга, а след организирана среща между община Струмяни, полицията в Сандански и зеленчукопроизводителите е взето решение протестът да се проведе утре от 9.30 часа край главния път.

„Имаме уверението от недоволните производители, че няма да има ексцесии, те ще изразят недоволството си от ниските изкупни цени на зеленчуците и по-специално на доматите, които се изкупуват от прекупвачите на 10 ст. за килограм”, обясни Чиликов. Той каза, че не е честно спрямо производителите, тъй като прекупвачите ги продават на цена от 1 до 2 лв. за килограм.

Градоначалникът заяви, че зеленчукопроизводителите ще търсят съдействие за решение на проблема и от Министерството на земеделието и храните. Валентин Чиликов поясни, че на митинга се очаква да вземат участие производители от Струмяни, Кресна, Симитли, Сандански и Петрич, а мястото на митинга е избрано да бъде на главния път Е-79 край Струмяни, за да бъде удобно за всички участници.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.