1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Ръст на поголовието в Германия

Ръст на поголовието в Германия

При свинете най-силно са се увеличили тези за угояване

Малко над 28 милиона свине се отглеждат в Германия. Това са 136 хиляди животни повече от последното преброяване през май, съобщава Федералната статистическа служба във Визбаден.

При говедата също има лек ръст – с 0,3% на 12,7 милиона животни. За една година е нараснал и броят на овцете. Този ноември са преброени 1,6 милиона, т.е. 27 хиляди повече от миналата година.

При свинете най-силно са се увеличили тези за угояване. Техният брой е скочил с 2,6 на сто на 12,3 милиона. За разлика от това през последните шест месеца с 1,4% е намаляла бройката на свинете-майки. Миналия месец германските стопани са гледали малко над 2 милиона, както и 8 милиона прасенца.

Свине се отглеждат в 26 хиляди и 800 стопанства, т.е. 300 по-малко от месец май. Средният брой животни във фермите с повече от 10 свине-майки е нараснал на 1055.

В Германия през ноември е имало 155 хиляди кравеферми. От ноември миналата година до май 2014-та броят на млечните крави е нараснал с един процент, през вторите шест месеца е отбелязан обаче спад с 0,4 на сто до 4,3 милиона. За същия период 1200 стопанства с млечни крави са преустановили дейността си.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.