1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Регистрираните специалисти на изложенията в Пловдивския панаир са се увеличили с 36%

Регистрираните специалисти на изложенията в Пловдивския панаир са се увеличили с 36%

Над 30% повече са посетителите в сравнение с миналата година

Над 30% повече са посетителите, които разгледаха изложенията в Международен панаир Пловдив в първия ден от тяхното откриване, в сравнение със старта им през миналата година.

Регистрираните специалисти са се увеличили с 36%, а продадените билети - с 33%. Международните изложби „Винария", „Фудтех" и „Хорека Пловдив" се провеждат съвместно за втори път. Те започнаха на 15 март и ще продължат до 18 март.

10% от гостите са собственици на фирми, 33% - мениджъри. Най-голям е интересът към вината и алкохолните напитки, винения туризъм, оборудването за винопроизводство и лозарство.

Експозициите от изложбата за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех" също привличат вниманието на гостите. 25% от тях са посочили, че идват, за да видят продукти на хранителната индустрия, 15% - машини и съоръжения, 11% - материали, суровини и консумативи.

Оборудването и обзавеждането за ресторанти, барове и търговски обекти от изложението „Хорека Пловдив" е било целта на 31% от посетителите през първия ден. В двата форума участват директни и представени фирми от 10 държави.

"Дойдохме тук, за да се срещнем с български предприемачи от хранителната индустрия, но имахме интересни преговори с много компании от други държави, дори от Саудитска Арабия", заяви Херберт ван Слоис, представител на Асоциацията на производителите на машини за хранителната промишленост GMV - партньор в организирането на холандската търговска мисия, която гостува в панира на 15 и 16 март. Тя избра изложението „Фудтех", за да установи безнес контакти у нас.

В деловите срещите се включиха 15 холандски и близо 40 български компании. Българските мениджъри, с които разговаряхме, имат амбиция да купят модерни технологии и техника, сигурен съм, че по-късно ще има резултати от мисията, коментира Херберт ван Слоис. Участници в преговорите ще бъдат поканени да посетят безплатно две изложения в Холандия през 2013 г., за да се срещнат и с други компании.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.