1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Русия увеличава производството на месо

Русия увеличава производството на месо

Над 4 милиона тона са произведени през първите 4 месеца

Над 4 милиона тона месо са били произведени в Русия през първите 4 месеца на годината. Това са близо 3 процента повече в сравнение със същия период на 2016-та. Данните публикува земеделското министерство на страната.

Най-голям ръст бележи производството на свинско, което е скочило с над 5 на сто до близо 1 и половина милиона тона. Подобно голямо увеличение има и при птичето месо, чието производство е нараснало с почти 4 процента до малко над 2 милиона тона. Говеждото и агнешкото отчитат обаче лек спад с около 1 процент, сочат данните.

Експертите очакват положителната тенденция при свинското месо да се запази до края на годината, тъй като към 1 май в страната са се отглеждали 23 милиона животни, с процент и половина повече, отколкото миналата година по това време. Броят на говедата е намалял за тези 12 месеца с над 1 процент до 19 и половина милиона, от които 8 милиона са млечни крави. Затова се очаква производството на говеждо месо да остане под миналогодишното и да се наложи внос на по-големи количества за задоволяване на потреблението

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.